A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Комунальний заклад "Самійлівський ліцей Близнюківської селищної ради Лозівського району Харківської області"

22 квітня – Міжнародний день

Дата: 22.04.2024 09:03
Кількість переглядів: 15

Привітання з Днем Землі 2024: картинки, вірші, проза

У 2009 році ООН офіційно оголосила 22 квітня Міжнародним Днем Матері-Землі. Протягом багатьох років по всьому світу в цей день люди висаджують дерева, виходять на мирні акції, прибирають в парках і скверах, очищають річки і пляжі від сміття.
Байдужими залишатися важко,коли бачиш власними очима,як гине навколишнє середовище.
Учні 9 класу на уроках англійської мови виконали проєкт,розкривши екологічні проблеми,які є в рідному краї, та запропонували шляхи вирішення.

 У календарі міжнародних свят існує два Дні Землі - перший відзначається  в День весняного рівнодення, а другий - 22 квітня. Перший має миротворчу та гуманістичну спрямованість, другий - екологічну.

Мета цього дня - привернути увагу громадськості до нашого спільного дому - планети Земля, нагадати людям про необхідність дбайливого ставлення до природи і турботу один про одного. Це день є приводом зайвий раз замислитися про те, що нас оточує. В результаті своєї життєдіяльності людина завдає значної шкоди нашій планеті, що може призвести до її руйнування.

Практичні поради на кожен день, як бути дружнім до довкілля:

1. Використовуйте енергозберігаючі лампи. Вони споживають у 3-5 разів менше електроенергії, ніж лампи розжарювання.

2. Вимикайте на ніч комп'ютер, телевізори. Комп'ютери та деякі інші прилади (телевізори, hi-fi системи) споживають енергію навіть у сплячому режимі, тому вимикайте прилади повністю, коли вони не використовуються (виймайте вилку з розетки).

3. Сортуйте сміття. Окремо зібрані відходи – це не сміття, це вторинна сировина.

4. Ходіть за покупками з еко-торбинами. Намагайтеся не брати пропоновані пластикові пакети в магазині, заведіть свою торбину з екологічних матеріалів і носіть її з собою.

5. Не використовуйте одноразове. Намагайтеся не купувати продукцію одноразового використання: посуд, серветки, станки для гоління, ручки, замість цього віддайте перевагу відповідним багаторазовим речам.

6. Позбавтеся неекономічної техніки. При покупці звертайте увагу на економічність техніки (маркування А, А+, Energy Star), таким чином можна зменшити свій рахунок за електроенергію на 30%.

У нашому ліцеї були проведені заходи, які  познайомили дітей з історіїю виникнення цієї дати та дали основні поради зі збереження ресурсів нашої планети.У заходах прийняли участь учні 7-10 класів


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора