A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Комунальний заклад "Самійлівський ліцей Близнюківської селищної ради Лозівського району Харківської області"

Сторінка на стадії наповнення.

Дата: від до Скинути

День пам’яті та перемоги над нацизмом у другій світовій війні

8 травня Україна разом із усім цивілізованим світом відзначає День пам’яті та перемоги над нацизмом у Другій світовій війні 1939–1945 років, остаточно залишивши радянську традицію святкувань 9 травня в минулому. Надзвичайно важливо згадувати та вшановувати подвиг тих, хто боровся з нацизмом та переміг його. Не менше заслуговують на увагу та пам’ять і жертви війни: остарбайтери, діти війни, цивільні, які постраждали від бойових дій та окупації їхніх міст і сіл. Війна – це не лише танки, гармати й масштабні бої. Це – долі, мільйони маленьких і великих людських бід, які тривали роками.  Від того, наскільки молоде покоління знатиме історичне минуле, залежатиме його патріотизм, національна самосвідомість та активна громадянська позиція. З міркувань безпеки масових заходів  8 травня не було, так само як і в попередні два роки від початку повномасштабного вторгнення Росії. Єдиним офіційним заходом було покладення квітів. До заходів на честь цієї пам’ятної дати долучились вчителі та учні КЗ "Самійлівський ліцей" . Вони здійснили церемонію покладання квітів до пам’ятників воїнам, які загинули під час війни. Хвилиною мовчання присутні вшанували всіх тих, хто боровся із нацизмом, а також мирних цивільних людей, які постраждали від ведення бойових дій та окупації їхніх міст і сіл, дітей війни, примусових робітників, жертв воєнних злочинів, жертв геноциду та злочинів проти людяності. В цей день в ліцеїі було проведено тематичні заходи, пов’язані з історичними подіями Другої світової війни. Українці – добрий і мирний народ. Але у час війни ми стаємо воїнами світла.

11:12 09.05.2024

5 травня - Великдень у 2024 році у православних.

Великдень - це найрадісніше та найщасливіше свято для всіх християн. Великдень, також відомий як Воскресіння Христове або Пасха - це християнське свято, яке відзначає воскресіння Ісуса Христа з мертвих після розп'яття на хресті. Це свято є одним з найважливіших у християнському календарі та символізує перемогу над смертю, вічне життя. Відзначається у різних християнських конфесіях та країнах на свій лад, але основні елементи включають святкові богослужіння, освячення пасок та яєць, а також традиційні страви та зустрічі в колі родини.

09:06 03.05.2024

"Чорнобиль - історія трагедії"

З 22  по 26 квітня учні 4 класу КЗ « Самійлівський ліцей»   під час вивчення теми «Енергія»  з предмету "Я досліджую світ" провели дослідницьку роботу по темі «  АЕС України. Чорнобильська трагедія».     Протягом тижня учні знайомилися з роботою атомних станцій , їх значенням для людства, поняттям слова «Радіація», досліджували вплив радіації на здоров’я людини, складали пам'ятку «Як зменшити потрапляння радіоактивних речовин в організм людини», шукали відповіді на запитання, які дуже їх зацікавили.      26 квітня 2024 року відзначаються 38-і роковини аварії на Чорнобильській АЕС, яка стала найбільшою в історії катастрофою в ядерній енергетиці. Аварія забрала життя тисяч людей і завдала непоправної шкоди екології Європи. З того часу в цю дату в Україні щороку вшановують усіх людей, хто загинув чи постраждав від цієї катастрофи, а також шанують ліквідаторів наслідків аварії.     Учні 4 класу переглянули навчальне відео «Чорнобиль- біль людства!», вшанували пам'ять загиблих рятівників хвилиною мовчання,  а також підвели підсумки дослідницької роботи. У 10 класі  відбувся тематичний виховний захід "Чорнобиль - історія трагедії". Діти знову вчергове отримали інформацію для осмислення масштабів та причини цієї страшної катастрофи. Намагалися усвідомити всі наслідки чорнобильського вибуху для людства та планети. Сьогоднішні діти - це майбутнє нашої країни, вони мають бути компетентними у серйозних речах заради уникнення подібного лиха у майбутньому.

14:50 26.04.2024

КОМПЛЕКСНИЙ ПЛАН заходів щодо недопущення виникнення епідеміологічних ускладнень з вірусного гепатиту А в Харківській області

                                                                                                                                                            ЗАТВЕРДЖЕНО

13:51 06.03.2024

АНОНС ОНЛАЙН-ВЕБІНАРУ “ВИКЛИКИ ДЛЯ ПСИХІЧНОГО ЗДОРОВ'Я ПІДЛІТКІВ В УМОВАХ ВІЙНИ. САМОУШКОДЖЕННЯ СЕРЕД ДІТЕЙ”

Центр громадського здоров’я запрошує працівників центрів контролю та профілактики хвороб, відповідальних за психічне здоровʼя, та усіх охочих взяти участь в онлайн-вебінарі “Виклики для психічного здоров'я підлітків в умовах війни. Самоушкодження серед дітей”, організованому до Дня обізнаності про самоушкодження, який відзначається 1 березня. Зустріч відбудеться з 11:00 до 12:30 4 березня за посиланням: https://bit.ly/4bQlYi4. Вона передбачає лекцію та час для ваших питань. Зокрема, на вебінарі заплановане обговорення наступних тем: -  Як розпізнати ознаки ризикованої поведінки у підлітка -  Як правильно говорити з підлітком на чутливі теми -  Як навчатися допомагати собі у кризових ситуаціях -  Як запобігти випадкам саморуйнівної поведінки у підлітків Спікерка:  Наталія Масяк, керівниця клініки психічного здоров'я дітей, підлітків та молоді Західноукраїнського спеціалізованого медичного центру, керівниця центру психологічної експертизи, членкиня правління Фонду "Голоси дітей". Для участі у вебінарі заповніть реєстраційну форму за посиланням. У ній ви також можете поставити запитання, які будуть передані лекторці.

10:16 28.02.2024

Сьогодні 26.02.2024р. в КЗ"Самійлівський ліцей" відбулася профорієнтаційна онлайн зустріч із учнями 11 кл

Сьогодні 26.02.2024р. в КЗ"Самійлівський ліцей" відбулася профорієнтаційна онлайн зустріч із учнями 11 кл.,яку провели викладачі кафедри кафедра мехатроніки та електротехніки Національного аерокосмічного університеа ім. М. Є. Жуковського «Харківський авіаційний інститут» 

11:40 26.02.2024

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора