A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Комунальний заклад "Самійлівський ліцей Близнюківської селищної ради Лозівського району Харківської області"

19 квітня 2024 року в Самійлівському ліцеї було проведено День Цивільного захисту.

Дата: 19.04.2024 13:22
Кількість переглядів: 504

Підготовка учнів загальноосвітніх закладів  з питань захисту і дій у надзвичайних ситуаціях щороку завершується проведенням на фоні можливої в регіоні надзвичайної ситуації - "Дня ЦЗ" як підсумкового заходу практичної підготовки учнів.

     Безпека дітей завжди була пріоритетом сьогодення, але у цей страшний для нашої держави час жорстока реальність змушує зовсім інакше подивитися на проблему безпеки в цілому та безпеки дітей окремо. Щоб навчити дітей діяти зібрано та рішуче, не розгубитися у випадку виникнення надзвичайних ситуацій 19 квітня 2024 року в Самійлівському ліцеї  було проведено День Цивільного захисту. 

     Основними завданнями були вдосконалення теоретичних знань і практичних навичок учнів та персоналу школи щодо дій в умовах екстремальних ситуацій, а також виконання законодавчих актів з цивільного захисту та безпеки життєдіяльності.

     Класні керівники Москаленко Т.О., Котлярова С.О., Московченко І.М.,  Таран Н.Ю., Білоконь С.А., Созоник Н.М., Пасічник Т.П., Лабзун Л.А., Чопенко Н.А., Чопенко М.В.  провели тренування та навчальні ігри (відповідно до вікових груп учнів), розповіли  про необхідність дотримання правил пожежної безпеки в побуті, під час подорожі до лісу та про небезпеку, яку несуть у собі вибухові знахідки, план дій під час радіаційної небезпеки, про правила поведінки на водоймах.

Провели вікторини «Основи поведінки учнів у надзвичайних ситуаціях».  Також учні мали змогу переглянути навчальні мультфільми та фільми.

     Практична спрямованість занять Московченко І.М. підвищила рівень загальної культури безпеки життєдіяльності (здоровий спосіб життя, самозахист та рятування, захисту від впливу небезпечних факторів, викликаних надзвичайними ситуаціями, надання долікарської допомоги тощо) учнів середніх та старших класів і дозволила закріпити основні правила поведінки під час воєнного стану.

     Разом з викладачем предмету «Захист України» Котляровим В.В. діти знайомились з організацією цивільної оборони,брали участь у вирішенні ситуаційних завдань, ознайомилися з правилами  користування вогнегасниками, правильними діями під час радіаційної небезпеки, навчались порядку дій під час артилерійського обстрілу або бомбардування, при знаходженні вибухонебезпечного пристрою, гасіння пожеж тощо.

   

  Медичні працівники амбулаторії ЗПСМ с.Самійлівка: сімейний лікар Талдаєв В.С. і медсестра Грищенко Л.В — провели показові навчально-практичні заняття з надання першої медичної долікарської допомоги при пораненнях, укусах,  опіках; навчили дітей уникати небезпечних ситуацій та вмінню правильно поводитись у випадку їх виникнення.

  Онлайн-евакуація проходила під керівництвом директора ліцею Московченка Д.В. Тренування показало, що всі учасники освітнього процесу обізнані з правилами дій в надзвичайних ситуаціях і вміють організовано евакуюватися у безпечне місце.

 

Учні та педагогічний колектив ліцею вдосконалили свої теоретичні знання і практичні навички щодо дій в умовах екстремальних ситуацій, перевірили здатність грамотно і чітко діяти , щоб захистити своє здоров'я та життя.   Усі переконалися в тому, що отримані знання знадобляться у повсякденному житті.

Життя людини – це найбільша цінність, тож не варто нехтувати основними правилами безпеки життєдіяльності. Перемоги всім нам! Безпечного і мирного неба!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора