Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна запрошує на навчання
В 2024 році в університеті здійснено перший набір абітурієнтів за освітньою програмою «Крафтові харчові технології в ресторанній індустрії» (спеціальність G13 Харчові технології).
В рамках профорієнтаціної роботи запрошуємо відвідати Дні відкритих дверей в університеті.
Про нову освітню програму детально за посиланням https://start.karazin.ua/programs/5/9/181/315
10 квітня 2025 року запрошуємо на онлайн-зустріч, що відбудеться о 14.00, на якій буде презентовано освітню програму «Крафтові харчові технології в ресторанній індустрії». Також пропонуємо пропонуємо проведення індивідуальних зустрічей за попередньою домовленістю.
Контактний телефон приймальної комісії інституту +380970063728.
Звертаємо увагу, що навчання за освітньою програмою відбувається в рамках спеціальності, яка входить до переліку спеціальностей, що мають особливу підтримку держави. Це надає додаткові можливості для навчання на бюджетній основі, отриманні грантів та стипендіального забезпечення.
Метою програми є підготовка висококваліфікованих фахівців з харчових виробництв, здатних до професійної діяльності з розв’язування складних спеціалізованих завдань та практичних проблем технічного і технологічного характеру у виробничих умовах підприємств харчової промисловості та ресторанного господарства на національному та міжнародному рівні; підготовка фахівців, здатних виконувати управлінські функції, просувати на рівні підприємства або галузі кращі ідеї, практики, міжнародні стандарти, технології забезпечення якості продукції, розробляти нормативну та технологічну документацію, створювати інноваційні види харчової продукції.
Навчальний процес побудований на опануванні професійних освітніх компонентів:
- крафтові технології перероблення рослинної та тваринної сировини, хлібобулочних та кондитерських виробів, напоїв та продуктів бродіння;
- устаткування в галузі;
- організація виробництва на підприємствах харчової промисловості;
- проєктування підприємств з основами системи автоматизованого проєктування і розрахунку;
- управління якістю та безпечністю харчових продуктів;
- економіка підприємства та маркетинг.
Перевагами навчання за освітньою програмою є:
- отримання випускниками диплому європейського зразка;
- студентоцентроване навчання;
- визнання навчання здобувачів в межах неформальної освіти;
- практичний досвід роботи в харчовій індустрії викладачів;
- атмосфера університету, що сприяє творчому підходу та доброзичловості;
- залучення фахівців галузі та представників бізнесу до освітнього процесу;
- вільний вибір дисциплін у здобувачів з широкого каталогу університету (25% обсягу програми);
- підтримка спеціальності державою (наявність бюджетних місць зі стипендіальним забезпеченням);
- багаторічна співпраця з університетами-партнерами Німеччини, Австрії, Греції за програмами академічного обміну студентів, навчання закордоном зі стипендією в межах програми Erasmus+;
- участь у міжнародних та всеукраїнських конференціях, конкурсах, роботі студентського наукового товариства, у англійському клубі та The ART of Hospitality;
- можливість отримання стипендій та грантів як в Україні, так і закордоном;
- стажування на підприємствах України, а також закордоном в Італії, Греції, Туреччині згідно з угодами підписаними з міжнародними компаніями.
Після завершення програми випускник може працювати на різних підприємствах (крафтові підприємства з випуску харчової продукції; виробничі підприємства закладів індустрії гостинності, готельно-ресторанні комплекси, зелений туризм; підприємства з перероблення рослинної та тваринної сировини; виробництва м’ясних, рибних, молочних, хлібобулочних та кондитерських виробів, напоїв та продуктів бродіння; транснаціональні корпорації; органи державного управління; або організація власного бізнесу) за видами професійної діяльності на таких посадах: інженер-технолог підприємств харчової промисловості; технологічний директор підприємства; R&D Engineer Researcher; менеджер з контролю якості харчових продуктів підприємств харчової промисловості; шеф кухар (су-шеф) закладу ресторанного господарства; завідувач виробництва на підприємствах харчової промисловості.
Запрошуємо Ваших випускників до вступу за програмою підготовки фахівців, що необхідні для розвитку української економіки.
Детальну інформацію про освітню програму можна отримати на офіційній сторінці випускової кафедри – кафедри готельно-ресторанного бізнесу та харчових технологій та на сторінках в соцмережах:
https://www.instagram.com/grbtaht_karazin